26.5.2009

Kaikenlaista löpinää...

Taitaapa olla 3 vuotta jonkinlainen ’maaginen’ ikä podengoille. Se on tullut huomattua viime aikoina noiden meidän kahden v.2006 syntyneen pentueen kohdalla.
Gizmo x Jarra pentueen Manua näimme helatorstaina Kajaanin maastokisassa ja ei voi muuta sanoa kuin että kylläpä on poika parhaimmillaan; kropaltaan varsinainen lihaskimppu ja luonnekin kohdallaan eli reipas kuin mikä.
Vilpertistä saimme talvella 3-vuotis valokuvan ja ihan jämäkältä jätkältä Vilperttikin näyttää ja Vilpertin yliystävällinen ja reipas luonnehan on lähes ainutlaatuinen.
Manu ja Vilpertti täyttivät 3 vuotta jo helmikuussa.
Gizmo x Netti pennuilla se ikä tulee täyteen kesäkuun puolivälissä. Pentueen ainoa tyttö, Weppi on käynyt kevään aikana useissa mätsäreissä aivan huippumenestyksellä: BIS-1 kahdesti, BIS-3 jne. Weppi on treenannut kovasti agilityä ja tokoa ja on saanut Jennin ymmyrkäiseksi osaamisellaan.
Oliver on myös menestynyt näyttelyissä saaden upeita arvosteluja ja uskonkin, että tästä vuodesta tulee Oliverin vuosi näyttelykehissä.
Rico-riiviökin on saanut vahvuutta runkoonsa ja itseluottamus on kasvanut. Sen todisti ensimmäinen onnistunut maastojuoksulähtö virallisessa kilpailussa. Ricoa kun jänskätti ekoissa kisoissaan 1,5 vuotta sitten ne pellolla seisovat tuomarisedät ja –tädit, mutta nyt ne saivat seistä siellä huomiotta. Joskin finaalissa Ricon piti sitten jäädä poseeraamaan lähtösuoralla seisseelle yleisölle ja kilpakumppani Manu meni menojaan....

Pienestä koostaan huolimatta podengot kehittyvät loppujen lopuksi varsin hitaasti. Toki ne voivat olla hyviä jo pentuna, mutta parhaimmillaan ovat useimmiten vasta pari-kolme vuotiaana.

Kävimme viikonloppuna katsomassa Tiuhtia, joka oli myös tehnyt kasvupyrähdyksen viime viikkojen aikana ja pehmoinen pentuturkkikin oli saanut kyytiä ja tilalle oli tullut vahva ja hyvälaatuinen turkin alku.
Odotuksemme Tiuhtin suhteen ovat korkealla ja olemme erittäin tyytyväisiä sen kehittymiseen. Kiirettä ei ole, ’hiljaa hyvä tulee’.
Tiuhti tulee käymään parissa pentuluokan näyttelyssä ihan harjoituksen vuoksi, mutta varsinainen tähtäimemme on vasta junnuluokan näyttelyt loppuvuodesta.
Ja Tiuhtin jalostuskäyttökin on jo suunnittelun alla vaikka sen ekaan pentueeseen on vielä pari vuotta aikaa. Lupasin nimittäin Tiuhtin Carla-kasvattajalle, että käytämme sille Ricoa, johon Carla on kuvien perusteella kovin mieltynyt ja sanoi, että käyttäisi sitä itse omillekin nartuilleen, jos Rico olisi Portugalissa. Lainaan Rico sinne ei kuitenkaan lähde, sillä voisin kuvitella sen ilmeen ja ajatukset, kun joutuisi kennelhäkkiin: ’no joo, onhan täällä noita tyttöjä, mutta missä mun sohva on’....

Tiuhti tulee asustelemaan meille vähäksi aikaa, kun lomamme kesäkuussa alkaa. Yritetään saada sille sitten vähän noita näyttelykuvioitakin ’päähän’. Se kun on varsin vauhdikas tyttönen eikä paikallaan seisominen saatika kauniisti hihnassa kulkeminen ole todellakaan niitä mieleisimpiä juttuja. Ja saa sitten samalla peuhata kyllästymiseen asti kaltaistensa elikäs muiden podengojen kanssa.

1 kommentti: