9.10.2010

Päänäyttely

Podengojen päänäyttely pidettiin Lahdessa 18.9.2010. Tuomarina toimi Ricardo Pereira Leite Portugalista. Hän arvosteli podengoja ensimmäistä kertaa Suomessa.
Olin näyttelyssä Gizmon, Sauran ja Jarran kanssa, koko trio osallistui näyttelyyn. Pentuja oli näyttelyssä yhteensä huimat 10 kpl kahdessa eri ikäluokassa. Kasvateista mukana pentuikäiset eli Camo, Wicca ja Saura. Camo jäi ilman kunniapalkintoa kivespuutteen ja kippuran hännän takia, muuten arvostelu oli asiallinen. Wicca vei vanhemmissa narttupennuissa pisimmän korren, Saura sijoittui toiseksi kunniapalkinnon kera. Rotunsa paras pentu -kilpailussa Wiccan kilpakumppaniksi tuli pikkupentuluokan voittanut urospentu Pedro (Gerseme's Caramelon Carlito). Pedro on syntynyt Ruotsissa ja sen emä on Gizmon sisko eri pentueesta ja Gizmohan on siis Wiccan isä, joten 'serkukset' olivat vastakkain.
Voiton vei upeasti Wicca omistajansa Annan esittämänä.
Tähän näyttelyyn päättyikin sitten tämän pentueen pentukarkelot ja seuraavassa näyttelyssä esiintyvätkin jo junioriluokassa.

Uroksia näyttelyyn osallistui myös 10 kpl. Gizmo oli käyttövaliona oikeutettu osallistumaan käyttöluokkaan ja käytin tietysti tätä mahdollisuutta hyväksi. Gizmo sai erinomaisen ja oli ROP-käyttökoira ja sai siten osallistua BIS-käyttökoirakisaan, jossa sijoittui neljänneksi.
Urosten voiton vei valioluokan uros Sentti, Gizmo uusi viime vuotisen päänäyttelyn kakkossijan, kolmas oli Gizmon poika Oliver ja neljäs Oliverin poika Figo. Paras uros sijoituksissa siis sijat 2-4 kolmelle sukupolvelle.

Narttuja oli mukana 13 kpl. Kasvateista mukana oli Weppi, joka sijoittui valioluokassa neljänneksi. Jarra osallistui veteraaniluokkaan ja oli muuten päivän vanhin kehässä esiintynyt podengo ! Mutta eipä ikä Jarran menoa haitannut, sillä Jarralle voitto veteraaneissa (mukana 3 koiraa) ja paras narttu -kisassakin Jarra jätti taakseen monta nuorempaa narttua sijoittuen neljänneksi. Jarra still rules !!!

Täällä kuvasatoa. Kuvaajina ovat toimineet Tiia Tamminen, Jussi Riikonen ja Sanna Lahtinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti