27.5.2012

Kevät kuulumisia

Kevät on jo pitkällä tai oikeastaan kai kesä on jo ovella. Täällä Oulun korkeudella se kun tulee hieman jälkijunassa verrattuna eteläiseen Suomeen. Vielä äitienpäivänä oli etupihallamme lunta. Nyt sentään jo nurmikko vihertää ja puissa on jo pienet lehdet.

Kevääseen on mahtunut muutamia Irezumi podengojen kuulumisia lähinnä viimeisimmän pentueen osalta. Camo (Irezumi Vinho da Casa) kastroitiin helmikuussa, kun toinen kives ei koskaan laskeutunut ja olisi voinut aiheuttaa ongelmia tulevaisuudessa. Samassa yhteydessä Camon lonkat ja kyynärpäät kuvattiin virallisia terveystuloksia varten ja 'puhtaat paperithan' Kennelliitosta niiden osalta tuli eli terve poika on ;-)

Siskotytöt ovat kevään aikana käyneet kokeilemassa vieheen perässä pinkomista. Wicca osallistui ihan viralliseen kisaankin, mutta ilmeisesti tuloillaan ollut juoksuaika vaikutti jo tyttöseen eikä juoksu maittanut 50 metriä pidemmälle. Mainittakoon, että Wiccahan on toiminut omistajansa treenikumppanina maratonia varten ja ovat juosseet yhdessä yli 10 km:n lenkkejä, joten kuntoa Wiccalla kyllä piisaa.
Saura kokeili ensimmäistä kertaa vieheen perässä menemistä möllimaastot -kisassa. Sauralla oli myös juoksut tuloillaan, mutta sen menohaluihin ne eivät vaikuttaneet vaan tyttönen paineli koko radan upeasti vieheen perässä omistajien tuijottaessa sen menoa epäuskoisena.

Uusi C.I.B. Irezumi podengokin saatiin, kun Wicca saavutti viimeisen tarvitsemansa cacibin ROP-tuloksen kera Tampereen KV-näyttelyssä. Tässä alla on kuva Wiccasta ko. tilaisuudesta onnesta sykkyrällä olevan omistajansa ja arvostelleen tuomarin kera. Kuvan on ottanut Anna Räsänen.

Tänne Ouluun on muuttamassa etelä-Suomesta Inka (Irezumi Viagem por mar) perheineen, joten Oulun pkk podengojen määrä kasvaa sitten yhdellä. Ennestäänhän Oulussa asuu jo Simba (Irezumi Leonis Minoris).

Viimeisin uutinen on se, että Saura on astutettu Oliverilla. Mikäli kaikki menee hyvin, syntyy 7. Irezumi pentue heinäkuun lopussa. Pentueesta on tarkempia tietoja kotisivuilla. Ota yhteyttä, jos pentu tästä pentueesta kiinnostaa. Alla kuvakollaasi tulevista vanhemmista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti