13.9.2018

Pentuset vieläkin vailla omaa kotia

Pentusille ei ole vieläkään löytynyt omaa kotia. Muutamia yhteydenottoja on tullut ja pari on käynyt katsomassa, mutta ne eivät ole johtaneet mihinkään.
Eipä ole yhdenkään pentueen kanssa tätä ennen ollut tilannetta, että 10-viikkoisina ovat kaikki vielä ilman kotia. Eihän tällaisen harvinaisemman rodun kohdalla mitään kovaa kysyntää ole koskaan ollut, mutta nyt on superhiljaista. 
Pentuset ovat kehittyneet mukavasti ja ovat reippaita podengon alkuja. Parilla on vaaleampi pigmentti, mutta sehän ei niiden menoa haittaa. Nessa vaikuttaa erittäin lupaavalta ja sille olisikin haussa näyttelyitä harrastava omistaja. 

Syytä huonoon pentukysyntään olen miettinyt. Muuttoni tänne pohjoisempaan Suomeen oli yksi selvä tekijä, kun etelä-Suomesta tuntuu olevan niiiin pitkä matka tänne Ouluun. Joskin se ei mielestäni saa olla este, jos pennun oikeasti haluaa. 
Olen mielestäni tuottanut varsin hyviä podengoja aikaisemmin, joten kasvatushistorianikaan ei pitäisi olla esteenä pentujen kysynnälle.

Yksi tekijä voi tietysti olla myös tuo rescue koirien suosion kasvaminen. Tuntuu olevan lähes muoti-ilmiö tuoda ('pelastaa') katukoira Virosta, Espanjasta tm. Valitettavan usein näiden mukana tulee vain ongelmia, joko käyttäytymisongelmia tai ongelmia terveyden suhteen. 
Puhumattakaan ns. pentutehtailijoista, jotka tusinatuottavat pentuja tai salakuljettavat niitä muista maista tai tuovat ne väärennetyillä papereilla. Sitten saamme lukea iltapäivälehtien lööpeistä kuinka pentu on pitänyt parin päivän päästä jo viedä eläinlääkäriin tai jopa lopettaa vakavan sairauden takia.

Me 'kunnolliset' ja tunnolliset kasvattajat aletaan jäädä näiden jalkoihin ja moni varmasti harkitsee kasvatustyön lopettamista tai ainakin sen vähentämistä. Näin on minunkin kohdallani. Tämä pentue jää toistaiseksi viimeiseksi pentueeksi. 
Toivon silti etteivät kaikki pennut jäisi meille niin ihania kuin ovatkin. Koiramäärä kun on jo ihan riittävä. En kuitenkaan lähde siihen, että myisin pennun ihan kenelle ja minkälaisiin oloihin vain, siitä pidän edelleen ja aina kiinni.

Tässä muutama kännykällä räpsitty kuva vauhdikkaista tyttösistä.

Nelma ja Nikki
Nikki
Nessa








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti