15.12.2009

Helsingin voittaja -näyttelyt

Viime viikonloppu vierähti Helsingin voittaja näyttelyissä. Matkasin sinne perjantaina Tiuhtin ja Gizmon kanssa Iisalmesta Soinisen Katin ja Kaapo-ibizan kyydissä Peten tullessa Helsinkiin Tampereen suunnalta, jossa hän oli kurssilla viime viikon ajan.
Lauantaina oli Suomen Vuoden voittaja 2009 näyttely, johon oli ilmoittautunut 24 pientä kark.karvaista podengoa. Muutama jäi pois viime hetken tuomarimuutoksen takia ja lopulta kehässä käväisi 8 urosta ja 10 narttua.
Tuomariksi vaihtui näyttelyä edeltävällä viikolla podengot elokuussa open show:ssakin arvostellut sympaattinen Gabriela Veiga Portugalista. Myös alkuperäinen tuomari olisi ollut portugalilainen.

Mielenkiintoiseksi näyttelyn teki molempina päivinä mukana ollut Portugalista jalostuslainassa Suomessa oleva huippu-uros Umbigo de Viamonte, joka kilpaili valioluokassa. Etukäteen tietysti arvelimme Umbigon olevan selvä voittaja, kun on Portugalissakin niittänyt voittoja ja mainetta.
Toki Umbigo valioluokan urokset voittikin, mutta sitten PU-kisassa tulikin jymy-yllätys, kun Gabriela laittoi voittajaksi junioriluokan voittaneen brittituontiuros Harryn ja toiseksi Suomessa syntyneen nuorten luokassa kilpailleen Ässän ja Umbigo joutui tyytymään kolmanteen sijaan. Neljäs olikin sitten kasvattimme Oliver, joka oli tullut valioluokassa toiseksi. Gizmo sai myös erin sijoittuen valioluokassa Oliverin jälkeen kolmanneksi, mutta PU-kisassa Gizmoa ei sijoitettu.

Sitten kehään menivät junnunartut (4 kpl). Tiuhti oli vuorossa niistä ensimmäisenä. Minä esitin mörkökaudesta kärsivän Tiuhtin, jota iso näyttely jänskätti ja esiintyminen oli varsin levotonta. Onneksi Gabriela ymmärsi neitokaisen käytöksen syyn ja palkitsi Tiuhtin silti erinomaisella. Myös kaksi muuta junnunarttua sai erinomaisen, yksi erittäin hyvän. Kilpailuluokan voitosta kilpaili kaksi saman kennelin koiraa, Tiuhti ja Hipsu. Voitto Tiuhtille tuli lopulta 'rinnan mitalla' eli paremmin kehittyneellä eturinnalla. Tämä tiesi Tiuhtille myös Juniorivoittaja -09 titteliä ;-)
Paras narttu kisassa oli mukana peräti 9 koiraa. Voitto meni valioluokassa kisanneelle Yoyolle, toiseksi tuli myös valioluokan koira ja kolmanneksi yllättäen Tiuhti, joka sai täten elämänsä ensimmäisen sertinkin.

Pete ei ollut podengokehää enää PN-kisan osalta seuraamassa, kun hänen piti rientää yläkertaan esittämään Kaapo-ibizaa. Kylläpä oli Petellekin mieluinen yllätys kuulla Tiuhtin sijoittuneen PN-kisassa ja saaneen sertinkin.
Ja eipä muuten mennyt hassummin Kaapo-ibizallakaan, joka korjasi Peten esittämänä koko potin: juniorivoittaja, vuoden voittaja + ROP. Niinpä me jouduimme jäämään näyttelypaikalle iltaan asti, kun Pete esitti Kaapon ryhmäkilpailussakin.

Illalla lähdimme sitten vähän rentoutumaan ja ennen kaikkea syömään sekä purkamaan tietysti päivän tapahtumia porukalla. Kiitokset seurasta Mimori, Suski ja Tiina.

Sunnuntaina heräsimme varhain ja olimme näyttelypaikalla jo reilu tunti ennen arvostelujen alkamista. Kokeilimme, mitä mieltä Tiuhti on näyttelypaikasta toisena päivänä ja valitettavasti neitokaista jänskätti hieman edelleen, mutta Peten kanssa liikkui sentään joten kuten. Niinpä päädyimme vaihtamaan esittäjää Tiuhtin osalta.
Sunnuntain tuomari tuli Norjasta, herrasmies nimeltään Espen Engh. Hän kasvattaa greyhoundeja ja vaikutti olevan liiketuomari. No sehän sopi meille tai siis Gizmolle oikein hyvin...

Mutta ettei elämä olisi liian helppoa ja yksinkertaista, pitää siihen saada jotenkin lisää vipinää ja sitä toi tällä kertaa Tiuhti, jonka masu oli mennyt näyttelyjännityksestä sekaisin ja tyttönen vetäisi häkissa kunnon ruikulikakat suoraan Gizmon kylkeen :-(
Pete lähti kiikuttamaan Gizmon lavuaarille pestäväksi tilanteessa, jossa omaan arvosteluvuoroon oli aikaa vain n. 10 min. Ja eihän meillä tietenkään ollut edes pyyhettä mukana. Onneksi viereemme häkkialueelle majoittuneet ruotsalaiset chihuahua ihmiset huomasivat hätämme ja antoivat ystävällisesti meille oman pyyhkeensä, jolla Pete sai kuivattua Gizmon turkin. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja eikun kehään vaan.

Norjalainen tuomari oli erittäin ankara eikä tykännyt etenkään pienistä karkeista podengoista. Uroksia kävi kehässä 5 kpl tuloksilla H tai EH ennen kuin ensimmäinen erinomainen jaettiin. Meidän onneksemme se tuli Gizmolle ;-) Gizmon jälkeen kehässä oli Oliver, joka myös sai erinomaisen. Mutta siihenpä erit sitten urosten osalta loppuivatkin ja Portugalin huippu-uroksenkin oli tyytyminen eh:ään.
PU-kisaan osallistui siten vain Gizmo ja Oliver. Ja koskapa Oliver ei valitettavasti ole perinyt iskänsä upeaa etuosaa vaan on saanut sen äipältään, oli Oliverin tyydyttävä toiseen sijaan voiton mennessä Gizmolle. Gizmolle siten Pohjoismaiden Voittaja -09 titteli.

Nartuissa meno oli yhtä rankkaa kuin uroksissakin ja aina valioluokkaan asti piti mennä sielläkin ennen kuin ensimmäinen eri jaettiin. Tiuhtistakaan tämä tuomari ei tykännyt lainkaan ja antoi sille monen muun nartun tapaan H:n.
Lopulta vain yksi valioluokan narttu ja veteraaninarttu saivat erin. Voiton niistä vei valioluokan narttu, joka tuli Gizmoa 'vastaan' ROP-kisassa. Itse asiassa ROP -kisassa oli samat koirat kuin muutama viikko aikaisemmin Jyväskylän näyttelyssä. Siellä voiton vei narttu, mutta nyt kävi toisinpäin: Gizmo ROP.

Gizmo ja Pete kävivät myös ryhmäkehässä, jonka jälkeen pääsimme lähtemään kotimatkalle. Kotona olimme seuraavana yönä yhden maissa.

Suuret kiitokset Peten äidille koiriemme hoitamisesta reissumme ajan.

Onnittelut Mimorille ja Suskille Harryn ja keskareiden voitoista.

Nyt me kasvatellaan Mennin masua, joka onkin pulskistunut jo ihan kivasti. Pentuset toivottavasti saadaan maailmaan ennen Kajaanin tamminäyttelyä, jonne olemme ilmoittaneet 3 koiraa. Sen jälkeen jätämmekin näyttelykehät joksikin aikaa ja keskitymme pentujen hoitamiseen.

Oikein mukavaa joulun aikaa kaikille blogissamme vieraileville ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti