7.3.2016

Pentuesuunnitelmat siirtyivät

Alkuvuoden hiljaiselo pakkasten paukkuessa välillä reilussa -30 asteessa on pikkuhiljaa jäämässä taakse ja aletaan taas heräilemään talvihorroksesta.

Joulukuussa kävimme Helsingissä Voittaja-näyttelyissä, joissa junnukasvateiltani jäi tittelit saavuttamatta, mutta puolestaan veteraanikasvattini toivat tittelit 'kotiin'.
Weppi (Irezumi Calor do Sol) oli mukana molempien päivien koetoksissa ja menestys oli hyvä, kun molemmissa Weppi saavutti Veteraani Voittaja -tittelit. Sainpa myös tilaisuuden esittää Wepin kehässä lauantaina kun omistaja Jenni oli toista koiraansa esittämässä samaan aikaan.
Wepin velipoika Oliver (Nascer do Sol) oli mukana vain sunnuntain näyttelyssä, josta tuliaisena Veteraani Voittaja -titteli. Myös Oliverin kanssa sain pyörähtää kehässä paras uros -kilpailussa.
Olen aivan otettu, kun sain esittää vielä kerran nämä upeat veteraanikasvattini.
Esitimme Irezumi-kasvattajaluokan molemmissa näyttelyissä. Tuloksena molemmista ROP-kasvattaja vaikka kokoonpano oli hieman erilainen eri päivinä. Lauantain kasvattajaryhmä koostui Saurasta ja sen jälkikasvusta (Bono, Aslan, Erna) kahdesta eri pentueesta. Sunnuntaina puolestaan mukana olivat nuo upeat veteraanit Oliver ja Weppi Sauran ja Sauran Aslan-pojan lisäksi.

Rhondan juoksua ja astutusta odotimme jo viime vuoden lopulle, mutta juoksut alkoivatkin vasta tammi-helmikuun vaihteessa. Kaikki ei kuitenkaan mene aina niin kuin haluaisi ja tällä kertaa kävi juurikin niin ja Rhondan astutus siirtyy sen seuraavaan juoksuun, joka tullee 8-10 kk:n kuluttua.
Rhondan juoksun myötävaikutuksesta myös Misna ja Erna tulivat kiimaan, mutta liian nuorina niiden astutus ei ollut vielä ajankohtainen.
Misna astutetaan kuitenkin sen seuraavaan juoksuun, joten meille saattaa tulla kaksi pentuetta vuoden kuluttua. Mikäli olet kiinnostunut pieni kk podengon pennusta, niin koeta malttaa odottaa vielä hieman :-)

Toukokuussa olisi tarkoitus startata kesän näyttelyturnee, joka meillä on pääasiassa täällä pohjoisemmassa Suomessa, jossa on varsin hyvin näyttelyitä tänä kesänä (mm. KV-näyttelyt Oulussa heinä- ja elokuussa). Ja ehkäpä sitä on käytävä naapurimaankin näytelmissä...

Eilen oli ollut Hämeenlinnassa Suomen Portugalinpodengot ry:n 20-vuotis juhlavuoden vuosikokous, jossa oli palkittu yhdistystehtävissä ansioituneita. Minullekin oli myönnetty SVKL:n hopeinen ansiomerkki. Kiitokset yhdistykselle tästä huomionosoituksesta !
Tulihan sitä menneinä vuosina oltua aika monessa mukana yhdistyksen toiminnoissa mm. sihteeri/rahastonhoitaja/kotisivujen tekijä ja ylläpitäjä/jal.toimikunnan jäsen. Ja podengoyhdistyksen jäsen olen ollut vuodesta 1999 lähtien. Viime vuodet olen kuitenkin ollut vain rivijäsen.

Kokouksessa oli myös julkistettu Vuoden Podengo 2015 vuosikilpailujen tulokset.
Tässä Irezumi podengojen tulos sato:
Irezumi Nascer do Sol: Vuoden Veteraani -kisan 2. sija ja Vuoden podengo -kisan 18. sija.
Irezumi Vinho Verde: Vuoden podengo kisan 6. sija.
Irezumi Borla do Norte: Paras pieni kk uros !!! ja Vuoden podengo kisan 9. sija.
Irezumi Viking Gunngeir: Vuoden podengo -kisan 11. sija.
Kennel Irezumi: Vuoden Kasvattaja -kisan 3. sija.

Bonon pieni kk urosten 1. sija oli tietysti nyt se 'kruunu', mutta myös Oliverin veteraanikisan toinen sija on hieno saavutus. Kasvattajaluokan esitimme vain 3 näyttelyssä, mutta ne olivatkin sitten kaikki isoja näyttelyitä: KV Ylivieska (tulos BIS-4) ja vuoden voittaja-näyttelyt Helsingissä joulukuussa.

Muutama talvinen kuva meidän tytöistämme:
Pikkusisko Erna

Isosisko Rhonda

Saura äippä

Misna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti