7.10.2016

Pentuja laitettu alulle

Saura astutettiin syyskuun lopulla Veetillä, joka on viralliselta nimeltään Caramelon American Idol. Veeti asustelee talvet Espanjassa, mutta ei ehtinyt lähteä vielä sinne, joten päätimme käyttää tilaisuutta hyväksi.Veeti on väritykseltään puna-ruskea, joten odotettavissa voi olla väritykseltään tummempiakin pentusia. Veetillä ei ole jälkeläisiä tätä ennen.
Veeti on terveystarkastettu. Polvet olivat tutkineen eläinlääkärin mielestä hieman löysät, mutta se ei Veetin menoa haittaa millään tavoin. Voi olla, että polvien terveystulos paranee iän myötä, koska kyse ei ole rakenteellisesta virheestä vaan löysyydestä.

Sauralle tämä on kolmas pentue. Edelliset pentueet syntyivät 2012 ja 2014. Saura on upea jalostuskoira ja huippuhyvä emä. Sen astutukset, kantoajat, synnytykset ja pentujen hoito ovat sujuneet aina hyvin. Pentuja syntyi molemmissa aikaisemmissa pentueissa 4 kpl.
Useat Sauran aikaisemmista pennuista on terveystarkastettu ja kaikki on todettu terveiksi. Ensimmäisen pentueen Neco-poika menehtyi 2-vuotiaana lymfoomaan (imusolmukesyöpä). Syövät eivät ole yleisiä podengoilla.

Tulevan pentueen sukutaulu löytyy täältä.
Mikäli astutus tuottaa tulosta, pentuset putkahtavat maailmaan marraskuun loppupuolella.

Caramelon American Idol "Veeti"
Irezumi Vinho Verde "Saura"
Pentukyselyitä otetaan vastaan puh. 040 5170466 iltaisin tai e-mail tuija.tuorilainen(at)gmail.com.
Omaa koiramäärää ei ole tarkoitus lisätä, joten myös mahdollisesti syntyvät nartut ovat saatavana hyviin koteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti