3.8.2009

Kotinäyttelyssä

Antoisa ja mukava Iisalmen kv-näyttely on nyt takana. Olimme Peten kanssa koko viikonlopun talkootöissä näyttelyssä paikallisen koirakerhomme ’lukuun’. Lauantaina olimme molemmat palkintojenjaossa, jossa Pete työskenteli myös sunnuntaina. Minut näyttelynohjaaja Tuula Laitinen passitti sunnuntaiksi käännöspalveluun, joka olikin varsin mielenkiintoinen paikka työskennellä.

Näyttelypaikkana oli Luuniemen tapahtumakenttä, jossa käyn Ricon kanssa agilitytreeneissä. Tapahtumakenttä on todella upea ja sopiva paikka myös näyttelyiden järjestämiseen. Iisalmen näyttely oli nyt ensimmäisen kerran kansainvälinen ja sen johdosta siellä oli tietysti koiria varsin paljon (n. 2400).
Talkooväkeä ja toimitsijoita oli riittävästi ja ehdimme käydä rauhassa syömässä ym. päivän aikana.

Talkooväki sai esittää myös omat koirat kehässä ja meiltä näyttelyyn oli ilmoitettu Gizmo ja Jarra. Mukana oli kolmaskin pieni kk podengo ja se oli kasvattimme Manu (Irezumi Moinho de Vento, Gizmon ja Jarran toisesta pentueesta).
Podengoja ja muutaman muun rodun edustajia oli jouduttu vaihtelemaan tuomarilta toiselle, kun ensin Elina Tan-Hietalahdelle ilmoittautuneista 150 koirasta puolet vaihdettiin muille tuomareille, koska eihän yksi tuomari voi eikä saa arvostella noin suurta koiramäärää. Podengot oli siirretty portugalilaiselle tuomarille, joka kuitenkin oli näyttelyä edeltävänä torstai-iltana soittanut ja perunut tulonsa perheenjäsenensä sairastumisen takia.
Minä olin jo ehtinyt ilmaista näyttelynohjaajalle mielipiteeni (lue: pettymykseni) alkuperäisen tuomarin vaihtumisesta ja olinkin erittäin positiivisesti yllättynyt kun hän soitti myöhään torstai-iltana, että podengot on siirretty takaisin alkuperäiselle tuomarille.

Pettymys tuomarinmuutos olisi ollut siksi, kun olemme 4 vuotta odottaneet, että saisimme Gizmolle Elina Tan-Hietalahden arvostelun ja nyt se oli jo ’melkein’ toteutumassa.
Ja miksikö halusimme Gizmolle juuri ko. tuomarin arvostelun ? No siksi, kun hän sijoitti Gizmon RYP-1:ksi Oulun kv-näyttelyssä syksyllä 2004, mutta hän ei arvostellut Gizmoa siellä silloin.

Pete lupautui esittämään myös näyttelytreeneissämme käyneen Kaapo-ibizan, jonka Kati omistajan selkä oli kipeä eikä hän voinut juosta Kaapon kanssa kehässä. Kaapo esiintyi hienosti Peten kanssa ja tuloksena olikin ROP kera sertin ja cacibin.

Podengot oli laitettu Elinan kehään viimeisiksi. Täytyy kyllä rehellisesti myöntää, että siinä kehän reunalla odottaessa jännitys oli normaalia suurempi....
Podengoja ennen arvosteltiin basenjit, joissa ROP:n saavutti tuttaviemme Tuuli-basenjin upea Rene-poika, joka sijoittui näyttelyssä lopulta BIS-3:ksi. Onnea kovasti Renen Tipi-kasvattajalle/omistajalle sekä Tuulin kotijoukoille !

Kehän reunalla oli useita tuttaviamme katsomassa, kun kotinäyttely oli kyseessä. Tiuhtikin oli kotijoukkoineen kannustamassa ja tutustumassa näyttelyn saloihin turistin roolissa. Viikon päästähän Tiuhtilla onkin sitten ensimmäinen pentunäyttely.
Ekana kehään meni Gizmo Peten esittämänä ja Manu Miian kanssa. Iskä ja poika esiintyivät upeasti ja tuomari silminnähden tykkäsi näkemästään, sillä hän antoi molemmille erin ja todella hienon arvostelun etenkin Manulle. PU-kisassa tuomari kävellytti poikia lisää ja päätyi lopulta järjestykseen 1. Gizmo, 2. Manu. Gizmo sai cacibin ja Manu vara-cacibin, mutta cacibhan siirtyy sitten Manulle.
Sitten oli Jarra-veteraanin vuoro. Pete esitti myös Jarran. Elina oli sanonut Petelle: hienoa kun toit tällaisen veteraaninkin hänelle arvosteltavaksi. Arvostelu oli todella hyvä, mutta hänen mielestään Jarra oli vain eh:n arvoinen. Näin ollen Gizmosta tuli ROP.
Jarran arvostelu: 10-vuotias, ikäisekseen hyvin säilynyt. Sillä on sievä nartun pää, tyypillinen portugalinpodengo. Hyvät korvat, häntä, mittasuhteet rungossa. Karkea karva. Hyvä luonne. Luustoa saisi olla enemmän.

Iskä ja poika pistävät parastaan

Gizmo pöydällä

Manu pöydällä

ROP kuva tuomari Elina Tan-Hietalahden kera

Ryhmäkehää meidän ei tarvinnut sitten enää kauan odotella, kun päivä oli jo niin pitkällä. Pieni sadekuuro tuli lauantain tapaan hieman häiritsemään ryhmäkehien järjestelyä, mutta onneksi savolaiset eivät ole sokerista vaan pystyttivät ryhmäkehän sateesta huolimatta ja se pääsi alkamaan jopa vähän etuajassa.

Ennen ryhmäkehää meillä oli perheneuvottelu siitä, miten koirat siellä esitetään, koska tokihan Kaapo-ibizankin piti siellä esiintyä. Päädyimme lopputulokseen, että Pete esittää sielläkin Kaapon, koska minä en ollut sen kanssa koskaan edes harjoitellut ja niinpä minulle koitti vihdoinkin tilaisuus päästä Gizmon kanssa kehään.
Gizmo oli edelleen varsin hyvällä ja reippaalla tuulella huolimatta siitä, että oli joutunut viettämään koko päivän häkissä näyttelypaikalla.

5-ryhmän ryhmätuomarina oli podengot arvostellut Elina Tan-Hietalahti. Hän otti tuosta varsin runsaasta koiramäärästä ensin jatkoon 9 koiraa, joiden joukossa oli sekä Kaapo että Gizmo. Muutenkin tuo 9 koiran joukko oli varsin poikkeava, koska harvemmin ’loppusuoralla’ on alkukantaisten rotujen edustajia niin paljon kuin niitä oli nyt: ibiza, podengo, faaraokoira, lunnikoira, kaanaankoira, basenji ja perinteisiä ns. turkkikoiria vain keeshond ja suomenpystykorva. (En nyt enää muista, mikä rotua edusti se yhdeksäs jatkoon päässyt koira.)
Elina tahtoi nähdä kaikkien näiden yhdeksän koiran edestakaiset liikkeet sekä juoksuttaa koira vielä kehän ympäri. Tämän jälkeen hän valitsi jatkoon neljä koiraa, jotka vielä kiersivät yhdessä kehän ympäri ja sen jälkeen ryhmäsijoittujat julkaistiin. Kaapo-ibiza ei päässyt enää noiden neljän parhaan joukkoon, mutta Gizmo pääsi ;-)
Neljänneksi tuli faaraokoira, kolmanneksi Gizmo !!!! ;-), toiseksi tuli keeshond ja ryhmävoittajaksi Rene-basenji.


Olipa todella hienoa voida kokea ryhmäsijoitus Gizmon esittäjänä kotinäyttelyssä kotiyleisön edessä ja heidän kannustaessa ja taputtaessa meille.
Kiitokset siitä kaikille samoin kuin onnitteluista, joita olemme saaneet.

Gizmo on jälleen tehnyt hienoa jälkeä näyttelykehissä: neljä x ROP + RYP-3 kv-näyttelyissä 3 viikon sisällä. Nyt se saa pitää parin viikon tauon ja sillä välillä poikansa Rico käväisee Kajaanin ryhmänäyttelyssä kehässä Jarran kanssa. Tiuhti esiintyy samaisessa paikassa pentunäyttelyssä.
Sen jälkeen onkin vuorossa podengojen päänäyttely Mustialassa. Sinne on huhujen mukaan tulossa lähes 30 pientä kk podengoa.

Ps. Tämä oli muuten Gizmon kymmenes ryhmäsijoitus ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti