21.5.2010

Tuliko kesä jo ?


Huh hellettä... erikoista vaan, kun se on jo toukokuussa. Toivotaan, että sitä riittää vielä lopummallekin kesää. Meillä kesäloma alkaa juhannusviikolla. Petellä on lomaa 4 viikkoa ’putkeen’, minulla kahden viikon jaksoissa kesä- ja heinäkuun lopussa.

Viime viikonloppuna olin kahdessa koiratapahtumassa. Lauantaina IKSY:n (Iisalmen seudun käyttö- ja seurakoirayhdistys) 40 v. synttärijuhlassa, jossa minulle ojennettiin Pohjois-Savon Kennelpiirin hopeinen kunniamerkki. ;-)
Sunnuntaina aamuvarhaisella lähdin ajamaan Ricon kanssa Mikkeliin podengojen agilityleirille, joka oli alkanut jo lauantaina, mutta me osallistuttiin siihen vain sunnuntaina. Ohjaajana siellä toimi itsekin podengojen kanssa agissa kisaava Saarelan Essi, joka antoikin ihan kivoja vinkkejä. Rico yllätti minut jälleen positiivisesti sekä käyttäytymisellään että radalla.
Joillakin podengoharrastajilla kun tuntuu olevan Ricosta käsitys, että se on huonoluonteinen ja rähjää toisille uroksille. Toivoisin, että tällaiset henkilöt seurasivat Ricoa sunnuntaina kentällä, jossa se käyttäytyi enemmän kuin hienosti; oli koko ajan hallinnassani, ei ’sanonut’ sanaakaan toisille uroksille ja meni radalla kuin unelma.
Pujottelu, joka meillä on vielä työn alla, meni Ricolla eka radalla onnistuneesti ja antoi taas toivoa tulevaisuuteen. Rico ei kestä toistoa ja ellei pujottelu onnistu 1-2 yrittämällä, on sitä turha yrittää enempää.

Sen verran toiveikas Ricon suhteen kuitenkin olen, että ilmoitin meidät Iisalmen viralliseen agilitykisaan 6.6. Siellä on kaksi kilpailua: agilityrata ja hyppyrata. Osallistumme molempiin.
Pujottelua treenaamme kotosalla joka ilta. Se on mahdollista nyt, kun Pete teki meille oman pujottelun (12 keppiä) kotiin.

Hyvänä esimerkkinä podengosta agilitykisassa voimme pitää Ricon Weppi-siskon ensimmäistä 0-rataa, jonka se saavutti 2.5. Varkaudessa. Wepin meno vesisateisessa kisassa näytti tältä

Pete aloitti Sauran kanssa pentukurssin, jolla opetellaan koiran perusasioita ja joka tähtää aikanaan agilityn alkeiskurssille. Saura on tottelevainen ja kuunteleva ’oppilas’, joka motivoituu herkuista niin ettei välitä mitään ulkopuolisista tapahtumista.
Näyttelytreenit kuuluvat osana pentukurssiin ja ihan kivasti Saura jo osaakin esiintyä: video
Ikää plakkarissa kuitenkin vain se 4 kuukautta.
Sauran ensimmäinen näyttelykoetos tulee olemaan pentunäyttely 20.6. Helsingissä. Siellä mukana myös Sauran Wicca-sisko. Suuntaamme näyttelyyn suoraan podengojen kesäpäiviltä Hämeenlinnasta.

Muuten näyttelyrintamalla elämme aika hiljaiseloa lukuunottamatta 22.5. Oulaisten ryhmänäyttelyä ja 30.5. Joensuun kv-näyttelyä. Niihin lähtevät Gizmo ja Jarra + Saura turistiksi. Ryhmänäyttelyissä emme kovin usein käy, Oulaisiin menemmekin vain ja ainoastaan tuomarin vuoksi. Podengot siellä arvostelee grand-old-man Rainer Vuorinen, joka sijoitti Gizmon RYP-1:ksi Kuopion kr-näyttelyssä 2005, mutta hän ei ole koskaan arvostellut Gizmoa. Jarran hän arvosteli Seinäjoen kv-näyttelyssä 2003. Antaessaan Jarran voittaman ROP-ruusukkeen siellä käteeni, hän sanoi: on sinulla hieno podengo. Nyt katsotaan, onko hän veteraani-Jarrasta vielä samaa mieltä.
Näiden jälkeen pidämme taukoa aina elokuulle asti. Heinäkuussa piipahdamme viettämässä viikonlopun rodun kotimaassa Portugalissa. Elokuussa on sitten vuorossa Kuopion 3-päiväinen Sawo show, jossa Gizmo tulee olemaan esillä joka päivä ja voipa olla, että esitämme siellä kasvattajaluokankin joku päivä.

Ai niin, mainittakoon vielä yksi tapahtuma: kävin silmien laserleikkauksessa 5.5. ja sen myötä 32 vuotta kestänyt viha-rakkaus suhteeni silmälaseihin katkesi ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti