12.8.2010

Kesä 2010


Yllätysten kesä 2010 kääntyy kohta syksyyn. Enpä olisi keväällä arvannut kesääni kuuluvan avioeron ja sen myötä kodin myynti, koirien jako + parista luopuminen, uuden asunnon ostaminen jne. Ja kaikki tämä vain 2 kuukaudessa. Elämä koettelee, mutta jatkuu...
"Yksi ihminen ei voi muuttaa koko maailmaa, mutta yksi ihminen voi muuttaa yhden ihmisen koko maailman."

Nana ja Netti lähtivät koirien taivaaseen 1.7., mutta ovat mukanani aina tuhkauurnassa hyllylläni. Nanan olikin jo aika lähteä, kun se kärsi sydämen vajaatoiminnasta ja olihan sillä ikääkin jo melkein 14 vuotta. Valitettavasti Netti joutui lähtemään etuajassa eromme vuoksi, ei siis ollut sairas. Molemmista on kotisivuillani 'Muistoissa' -kohdassa viimeisenä aamuna otetut kuvat.

Nyt olen muuttanut lähemmäksi Iisalmen keskustaa ja asustelen rivitalokaksiossa Gizmon, Jarran ja Sauran kanssa. Tulen jatkamaan koirien kanssa näyttelyharrastusta ja ehkäpä agilityakin myöhemmin Sauran kanssa.
Kasvatustyö on toistaiseksi tauolla, mutta en ole lyönyt sen suhteen kuitenkaan hanskoja tiskiin vaan toivon pystyväni jatkamaan podengojen kasvattamista parin vuoden kuluttua.

Irezumi podengojen taholta tulee sekä hyviä että huonoja uutisia:
- Weppi on saavuttanut kolme nollatulosta agilityn mini-1 luokassa ja noussut mini-2 luokkaan. Kuopion Sawo Show:ssa Weppi päihitti ekan kerran Gizmo-iskän ollen lauantaina portugalilaisella tuomarilla ROP (Gizmo VSP).
- Wicca on käynyt muutamissa pentunäyttelyissä ollen jokaisessa ROP ja yksi RYP-2 sijoituskin on plakkarissa.
- Oliver osallistui heinäkuussa Portugalissa podengojen päänäyttelyyn sijoittuen avoimen luokan urosten kakkoseksi. Olin seuraamassa näyttelyä paikan päällä. Valitettavasti siitä jäi varsin huono jälkimaku, kun sijoitukseen vaikutti koiraa enemmän se kuka oli hihnan toisessa päässä.
Näyttelyssä oli katsojina paikalla podengoväkeä mm. Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, USA:sta ja Englannista. Oli kiva tavata heitä ja vaihtaa kokemuksia ja kuulumisia. Moni heistä kertoi olevansa kiinnostunut tulemaan katsomaan Suomeen podengoja näyttelyssä määrän ja laadun tietäen.
- Manu kävi heinäkuussa Virossa parissa näyttelyssä ja oli molemmissa ROP saavuttaen EST MVA:n.
Manun toisesta silmästä löytyi virallisessa silmätarkastuksessa kaihi ym. ikävää. Diagnoosi menee toistaiseksi lisätiedolla 'epäilyttävä'. Kontrollit tehdään jatkossa vuosittain ja mikäli silmän tilanne pahenee, diagnoosi vahvistetaan. Manun Jarra-emällähän todettiin kaihi (katarakta) reilun 10 vuoden iässä.
- Näyttää myös pahasti siltä, että viimeisimmän pentueen ainoa uros, Camo, jää kivespuutteelliseksi. Nyt ikää 7 kk eikä toista kivestä vielä ole ilmaantunut ja se ainokainenkin 'seilaa' :-(

Kaikesta huolimatta mukavaa loppukesää toivotellen Tuija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti