8.10.2014

Pennuilla nimet

Kaikki yhdessä
Irezumi Viking Gunngeir "Aslan"
Irezumi Viking Gunnolf  "Bilbo"
Irezumi Viking Gunnbjorn  "Frodo"
Irezumi Valkyrie Gunnhild  "Erna"
Pennuille on nyt keksitty sekä viralliset että kutsumanimet. Virallisten nimien teemana Norja, jossa pentuset saivat alkunsa sekä pentujen Tommy-isän edesmennyt omistaja Gunn, jonka kanssa alunperin tämän pentueen toteuttamisesta sovimme.
Aslanin virallisessa nimessä on mukana myös Geir, joka on Gunnin miehen nimi. Geirin tapasimme Trondheimissa astutusreissulla.

Kutsumanimet puolestaan tulevat Erna-tytön nimeä lukuunottamatta elokuvista. Aslan elokuvasta Narnian tarinat ja Frodo ja Bilbo Hobiteista.

Pentulassa on kaikki hyvin. Saura on aivan upea emä ja huolehtii pennuista erinomaisesti. Pentujen painot nousevat vauhdilla eli maitoakin riittää. Aslan painoi 13 vrk:n iässä reilut 700g. Sitä painavampi siinä iässä on kasvateistani ollut vain Saura-äippä, joka painoi silloin 779 g.
Isoja ja vantteria pentuja siis kaikki ovat.

Frodolla pilkottaa jo silmät vähän auki, joten pian se pääsee katselemaan maailmaa. Muidenkin silmät aukeavat  varmaan parin päivän sisällä.

Pentuhuonetta laitoimme uuteen uskoon. Poistimme sieltä ylimääräiset huonekalut ja ostimme koko lattian kattavan muovimaton kovapuulattian suojaksi. Nyt ei ole pelkoa, että pentujen pissat pilaavat lattian. Muovimatto on myös pitävämpi tassuille, joten siinä on hyvä ottaa ensiaskeleita ja tilaa on vaikka juoksennellakin.

Kuvia pennuista lisää kuvagalleriassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti