28.11.2016

Pennut syntyivät

Sauran synnytys käynnistyi sunnuntaina aamuyöllä. Ensimmäinen pentu oli tulollaan ja kun poltot olivat hyvät, odotin sen pian putkahtavan ulos. Pentu tuli puoliksi ulos ohittaen kohdunkaulan, mutta jäi sitten siihen jumiin niin, että Sauran emättimestä näkyi pussi ja sormella kokeilemalla tuntui pennun kuono. Mutta olivat kuitenkin niin kaukana etten avustamallakaan saanut ulos ja Sauran poltotkin alkoivat hiipua. Niinpä päädyimme menemään päivystävälle eläinlääkärille, joka sai lopulta vedettyä ekan pennun ulos. Se oli isokokoinen tyttö, joka oli jo menehtynyt siinä vaiheessa.
Siitä tyttösestä tuli enkelipentu <3 br="">

Eläinlääkärin kanssa keskusteltuamme tulimme siihen tulokseen, että loput otetaan ulos sektiolla ettei riskeerata niiden henkeä. Ja koska päivystyksessä ei vielä tuolloin ollut hoitajaa apuna, toimimme me Eeron kanssa hoitajina ja haimme pennut leikkaussalista, puhdistimme kalvot, annoimme herätteen ja hieroimme ne kuiviksi.
Leikkaus meni hyvin ja loput pennut, 2 tyttöä ja 1 poika selvisivät. Tässä trio kuivattuna heti sektion jälkeen järjestyksessä tumma tyttö (172 g), poika (257g) ja  vaalea tyttö (184g).

Ja koskapa emälle leikkausta varten annettu rauhoite menee myös pentuihin, olivat ne herätteestä huolimatta unisia varsin pitkään eikä imeminen meinannut vaalealla tytöllä ja pojalla onnistua. Pienen avustuksen (pipetillä hunajavettä suuhun) jälkeen illemmalla molemmat kuitenkin kasvattajan suureksi onneksi alkoivat imemään itse.

Saura itse heräili jo klinikalla nukutuksesta ja hyväksyi pennut heti. Toivotaan ettei Sauralle tule leikkauksesta mitään komplikaatioita ja hieman huonon alun saanut pentue voi nyt keskittyä emän kanssa elämän aloittamiseen.

Valitettavasti kotisivujemme päivityksessä on ollut ongelmia, joten pentueesta tulee tällä hetkellä tietoja ja kuvia vain tänne blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti