14.8.2011

Saura BIS


Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa... Jos nyt kuitenkin muutaman sanankin tähän laitan.

Olimme eilen Sauran kanssa Siikajoen ryhmänäyttelyssä. Gizmo ja Jarra eivät olleet mukana vaan Saura oli tällä kertaa ihan 'omillaan'.
Rotutuomarina siellä toimi Rainer Vuorinen ja se olikin suurin syy, miksi Sauran sinne ilmoitin. Rainer kun oikeasti tykkää podengoista ja se tuli jälleen todistettua...
Hän tykkäsi Saurasta todella paljon ja antoi lyhyen ja ytimekkään arvostelun: "Hienosti liikkuva kaunis koira. Oikeat mittasuhteet. Kaunis pää, ilme ja korvat. Erinomainen ylälinja, häntä ja karvanlaatu."

Ryhmäkehääkin oli kiva odotella, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Ryhmä 5 oli jälleen varsin iso, ehkä n. 25 koiraa. Esiarvostelua ei ollut vaan koirat vain laitettiin kokojärjestykseen ja sitten suoraan yleisön eteen isoon kehään.
Tuomarina 5 ryhmälle toimi Rainer Vuorinen. Hän loi ensin koiriin yleissilmäyksen ja otti sitten jatkoon 6 koiraa, joista yksi oli Saura. Hän pyysi kävelyttämään koirat ensin yhdessä ja sitten yksitellen. Sen jälkeen hän teki päätöksen neljästä parhaasta alkaen neljännestä, joka oli amerikanakita, sitten kolmas ja toinen, joita en kyllä enää edes muista, kun jännitti siinä vaiheessa jo niin paljon. Jäljellä oli enää kolme koiraa ja se ykköspalli.... Jonka osoittavan ruusukkeen tuomari ojensi minulle ja Sauralle !!!

Kyllä siinä meinasi tulla 'tippa linssiin' onnesta, mutta ei auttanut jäädä fiilistelemään, kun vielä oli BIS kilpailu edessä. Kilpakumppaniksi siitä tuli 6 ryhmästä petit basset griffon vendeen (toivottavasti kirjoitin sen oikein).
BIS tuomarina toimi Paavo Mattila, joka arvosteli tuon 6 ryhmän, joten vähän kävi siinä mielessä, että voitto saattaa siksi mennä kilpakumppanillemme.
BIS tuomari kysyi Sauran iän ja tutki Sauraa vähän sekä kävellytti. Saura esiintyi näyttelyn joka vaiheessa aivan upeasti eikä ollut 'virtaa täynnä' vaan esiintyi hallitusti ja hillitysti.

Valintaa BIS tuomari sanoi vaikeaksi, koska molemmat koirat ovat nuoresta iästään huolimatta erittäin upeita rotunsa edustajia. Mutta eipä siinä sen enempää puheita pidetty vaan BIS koira paljastettiin ja se oli Saura !!! Siinä vaiheessa tuntui jo, että pyörryn... Saura jaksoi seistä upeasti vielä BIS kuvissakin kuten ylläolevasta näkyy.
Ryhmätuomari sekä näyttelyssä muita rotuja arvostellut tuomari Markku Mähönen kävivät vielä onnittelemassa, samoin näyttelyn puheenjohtaja sekä BIS-2 koiran omistajat sekä paikalla olleet pari toista rotua harrastavaa tuttavaa.

Tunne Sauran BIS voitosta on sanoinkuvaamaton: oma kasvatti näyttelyn kaunein. Ei sitä voi oikein ymmärtää edes...

Mutta nyt jään viikoksi töistä lomalle ja lähdemme sen aluksi koirien kera pariksi päiväksi tien päälle motovaanarilla ;-) Sääkin näyttää kesäisen aurinkoiselta aivan kuten lomalla kuuluukin olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti