11.8.2011

Saura teki sen taas

Kuopion KV-näyttelyyn 7.8.11 osallistui 7 pientä karkeakarvaista podengoa. Siellä meillä oli tämän kesän näyttelyistä eniten kilpakumppaneita.
Uroksia oli mukana kolme, joista yksi juniori ja kaksi valiota. Juniorille podengot tuomarinmuutoksen johdosta arvostellut venäläinen naistuomari antoi ’erittäin hyvän’.
Valioissa oli mukana Gizmo kera pojanpoikansa Figon. Gizmo oli arvosteltavana ensin. Tuomari mittasi Gizmon pöydällä ja sanoi minulle, että ylärajalla on, johon totesin, että niin on muttei ole yli 30 cm. Molemmat valiourokset saivat erinomaisen ja sa:n. Tuomari sijoitti Gizmon ykköseksi ja Figon kakkoseksi. Näin ollen Gizmo oli paras uros ja sai cacibin.

Nartuissa ekana kehään meni Manun (Irezumi Moinho de Vento) ainoa jälkeläinen, pieni ja kaunis Hirsituvan Tirlittan, joka ujosteli hieman kehässä kun siellä ekaa kertaa oli. Upean turkinlaadun omaava juniorityttönen sai tuomarilta kuitenkin erinomaisen ja tuli siten ROP-junioriksi. Nuorten luokan narttu sai myös erinomaisen muttei sa:ta.

Sauran olin ilmoittanut jo avoimeen luokkaan (15-24 kk), kun se on ikäisekseen varsin hyvin kehittynyt. Saura oli tapansa mukaan taas varsin vauhdikas kehässä enkä saanut sitä ravaamaan haluamallani tavalla. Hienosti ja reippaasti se kuitenkin esiintyi ja malttoi seisoa arvostelun ajan paikoillaan. Tuomari palkitsi sen erinomaisella ja sa:lla.

Sitten oli Jarra-veteraanin vuoro mennä kehään. Jarra oli vähän laiskalla tuulella, olisi mieluummin nukkunut lämpimässä häkissä kuin mennyt kehään. Tuomari kysyi minulta Jarran ikää ja kun vastasin, että kaksitoista, tuumasi hän ”super”. Kiersin Jarran kanssa yhden kierroksen kehässä, pöydälle tuomari ei sitä edes halunnut joten seisotin vain maassa arvostelun ajan. Tuomari tykkäsi Jarrasta todella paljon ja antoi sille erinomaisen kera sa:n, joten paras narttu -kisassa olivat jälleen vastakkain Saura ja Jarra. Siellä tuli sitten kyllä varsin suvereenisti voitto Sauralle, joka sai sertin ja cacibin. Jarrasta tuli ROP-veteraani.

Rotunsa paras -kisassa olivat jälleen kerran vastakkain iskä ja tytär. Sauralla oli taas kova kiire ja vauhti päällä iskän perässä kehää kiertäessä ja olinkin varma, että Gizmolle voitto menee. Tuomari ojensi kuitenkin ROP-ruusukkeen minulle ja sanoi että Saura on upea ;-)

Olen todella mielissäni Sauran hienosta näyttelymenestyksestä, ja vaikka se oma kasvattini on ja ”oma kehu haisee”, niin en silti häpeä sanoa ääneen, että Saura on todella upea narttu rakenteeltaan ja ulkonäöltään. Vilkas luonne on tullut sitten kaupanpäällisenä Menni-äipältä ;-)
Pikkuhiljaa voikin ruveta miettimään Sauran pennuttamista. Ikäähän sillä on vasta 1 vuosi 7 kk, joten kiirettä ei ole. Yksi juoksu sillä on ollut ja toinen tullee tässä piakkoin, mutta siihen ei vielä astuteta vaan vasta seuraavaan ensi vuoden puolella. Ongelmana vaan on sulhasen löytäminen. Pari mahdollista ehdokasta on, mutta lopullinen tuleva iskä päätetään sitten lähempänä astutusajankohtaa.

Jarralle tämä näyttely oli tälle vuodelle viimeinen. Vaikka se on vielä hyvässä kunnossa, niin ehkä sen on aika pikkuhiljaa jäädä eläkkeelle näyttelyistä. Laitan tähän loppuun Kuopion kehässä Jarrasta otetun varsin lennokkaan kuvan. Jos katsot sitä tarkasti huomaat ettei Jarralla ole yksikään jalka maassa vaan se suorastaan lentää ;-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti