8.12.2011

Voittaja 2011 näyttelyt

kuvassa Gizmo ja Wicca ROP-kisassa

Joulukuun ensimmäinen viikonloppu vierähti Helsingissä Voittaja -näyttelyissä. Kun sinne asti lähtee täältä Oulun suunnalta, niin matkoihin menee päivä/suunta. Niinpä reissumme alkoi perjantai aamuna ja kotona olimme maanantai iltana.

Mukana näyttelyissä olivat Gizmo ja Saura. Jarra-mummo jäi ensimmäistä kertaa pois noista messarin 'pippaloista'. Mutta mikäs sen oli jäädessä, kun Gizmo siirtyi nyt veteraaniluokkaan edustamaan.

Lauantaina oli Helsinki Winner 2011 näyttely ja siinä podengot arvosteli arvostettu suomalainen grand-old-lady Elina Tan-Hietalahti. Pieniä karkeita oli mukana vain 9 koiran verran. Tuomarin linja oli tiukka, mutta asiallinen. Hän kiinnitti huomiota erityisesti liikkeisiin.
Uroksia oli mukana viisi, joista yksi pentu, joka palkittiinkin kunniapalkinnolla ja tuli siten ROP-pennuksi. Kaikki aikuiset urokset saivat erinomaisen, mutta vain kaksi niistä myös sa:n ja ne olivat valioluokan uros ja veteraaniluokassa kisannut Gizmo.
Parhaaksi urokseksi tuomari valitsi Gizmon, jonka liikkeitä hän kehui samoin kuin muutenkin Gizmon kuntoa. Gizmo tuli myös ROP-veteraaniksi, koska veteraaniluokan narttu ei saanut erinomaista eikä siten päässyt ROP-veteraani kisaan.
Nartuista kolme palkittiin erinomaisella ja sa:lla, niiden joukossa oli Wicca (Irezumi Vinho Branco) ja Saura (Irezumi Vinho Verde). Tuomarin mielestä Wicca oli nartuista paras, Saura tuli toiseksi ja valioluokan narttu kolmanneksi.
Rotunsa paras kilpailussa oli siten vastakkain iskä ja tytär, joista pidemmän korren ja ROP:n vei Wicca, jonka reippaaseen ja iloiseen esiintymiseen tuomari tykästyi todella paljon. Gizmo ja Wicca saivat HeW-11 tittelin.
Molemmat osallistuivat illalla ryhmäkilpailuihin, Wicca 5-ryhmän ja Gizmo BIS-veteraani kisaan. Menestystä ei tietenkään tullut, mutta pääsivätpähän molemmat käymään ison yleisön edessä.
BIS-veteraani kisa oli lauantaina vasta klo 20 aikoihin, joten pitkä näyttelypäivä meille sitten tulikin.

Kuvassa lauantain paras narttu kisa

Kuvassa lauantain ROP koira Wicca

Sunnuntaina Vuoden Voittaja 2011 näyttelyssä podengot arvosteli eksoottinen miestuomari Puerto Ricosta. Liekö hän podengoa livenä ennen nähnytkään... Mutta ihan asiallisesti hän arvosteli eikä mitään suuria yllätyksiä pienissä karkeissa tullut.
Mukana oli muutama koira enemmän kuin lauantaina, joskin pari urosta oli joutunut jäämään pois ja kehässä uroksia olikin sitten vain 1 pentu ja 5 aikuista koiraa. Uroksista 4 sai sa:n ja pääsi paras uros kilpailuun. Niiden joukossa oli myös Gizmo. Tuomari kävellytti koiria aika paljon ja katsoi liikkeet joka suunnasta moneen kertaan. Liikkeillä oli siis jälleen suuri merkitys. Parhaat liikkeet tuomari löysi Gizmolta, joka tuli jälleen valituksi parhaaksi urokseksi ja sai siten Vuoden Voittaja 2011 tittelin.

Narttuja oli mukana viisi, jotka kaikki palkittiin erinomaisella. SA:n sai neljä, jotka pääsivät paras narttu kisaan. Noiden neljän joukossa oli jälleen myös Wicca ja Saura. Sauralla oli hieman liikaa 'virtaa' ja esiintyminen sen mukaista. Liikkeet oli varmasti tuomarin vaikea arvostella, kun tyttösellä oli välillä kaikki neljä jalkaa ilmassa yhtä aikaa. Paras narttu kisassa siskokset päättivät vielä hieman mitellä toisiaan peräkkäin kun joutuivat liikkumaan. Joten aikalailla plörinäksihän se sitten niiden osalta meni ja voiton korjasikin valioluokan narttu. Wicca tuli toiseksi ja Saura kolmanneksi. Veteraaniluokan narttu oli neljäs.

ROP-kisassa olivat siten vastakkain Gizmo ja valioluokan narttu, joista voiton vei Gizmo. Pitkästä aikaa pienten karkeiden podengojen Suomen näyttelyhistoriassa tuli myös ROP veteraanikisa. On nimittäin mennyt monta vuotta niin ettei veteraaniluokassa ole ollut mukana lainkaan uroksia, vain narttuja. Nyt Gizmo sitten on siellä narttujen 'kiusana'. ROP-veteraani kisan voitto tuli myös Gizmolle. Niinpä Gizmo esiintyikin illalla ryhmäkilpailuissa sekä 5-ryhmän että BIS-veteraanien kisassa.Kuvissa Gizmo kehässä sunnuntaina

Siinäpä se tämä näyttelyvuosi sitten oli. Oikein mukavaa joulun odotusta kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti