9.1.2012

Vinho pennut 2-vuotiaita


Kaksi vuotta sitten, 10.1.2010, synnytti Menni (Borboletta) kolme kaunista podengopentua, kaksi tyttöä ja yhden pojan. Pentujen isä on Gizmo (Faidros Honesto).
Pentuset perivät emänsä reippaan ja iloisen luonteen. Myös Gizmo isän piirteet näkyvät pennuissa varsin selvästi.

Pentueesta tuli Vinho (=viini) pentue: uros Irezumi Vinho da Casa "Camo" ja tytöt Irezumi Vinho Branco "Wicca" sekä Irezumi Vinho Verde "Saura".

Valitettavasti Camolle ei tullut toista kivestä, joten Camo ei voi osallistua näyttelyihin eikä sitä voi käyttää jalostukseen. Camo asustelee Manu podengon kaverina ja harrastaa agilitya sekä tietysti normaaleja podengojuttuja.

Wicca on hurmannut näyttelykehissä reippaalla ja iloisella esiintymisellään. Viimeisin ja ehkäpä merkittävinkin voitto Wiccalle tuli Helsinki Winner 2011 näyttelyssä, jossa Wicca 'vei iskän päänahan' ollen ROP. Tuomari mainitsi voiton johtuvan etenkin Wiccan reippaasta esiintymisestä ;-)
Wicca on kierrellyt näyttelyissä varsin ahkerasti hienolla menestyksellä. Wiccan on tarkoitus kokeilla maastojuoksua tulevana kesänä.

Saurakin on käynyt näyttelyissä ja saavuttanut muutaman hienon voiton esim. ollen paras narttu molemmissa Helsingin voittajanäyttelyissä v. 2010. Kesällä 2011 Saura voitti ensimmäisen kerran Gizmo-iskän näyttelyissä. Huimin voitto oli kuitenkin BIS-1 saavutus Siikajoen ryhmänäyttelyssä elokuussa 2011.

Nyt jännitämme, saavuttavatko tytöt FI MVA:n jo tammikuun aikana heti 2 vuotta täytettyään. Sertejähän molemmilla on jo vaikka muille jakaa ;-)

Sauran on tarkoitus yrittää suvun jatkamista joskus tässä tulevan kesän korvalla. Wicca keskittynee tämän vuoden vielä näyttelyihin ja maastojuoksuun ja tullee äidiksi vasta vuoden kuluttua.

Oikein paljon onnea 2-vuotiaille vauhtiviikareille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti