22.1.2012

Siskokset valioituivat


Vinho pentueen siskokset Wicca ja Saura valioituivat viikon välein vain 11 päivän sisällä siitä, kun täyttivät valionarvoon vaaditun kahden vuoden iän.

Saura saavutti viimeisen sertinsä Kajaanin tamminäyttelyssä 15.1.12 Harri Lehkosen arvostelemana (ROP). Wicca puolestaan Turun KV-näyttelyssä 21.1.12 ruotsalaisen Annika Ultveit-Moen arvostelemana. Wicca oli PN2 saaden sertin ja cacibin. Edelle meni veteraaninarttu.
Wiccasta tuli samalla Ruotsinkin muotovalio, koska on saavuttanut jo sieltä sertin. Wiccalla on myös cacibit koossa C.I.B. titteliä varten. Vain 1 vuoden aikaraja (1. cacibista) pitää vielä täyttyä ja sitten saavuttaa vielä yksi cacib kotimaasta.

Molemmat tytöt valioituivat saavutettuaan 10 sertiä, joten varsin 'käsi kädessä' siskokset tässäkin suhteessa kulkevat.

Kävimme eilen oman trion kanssa Kokkolan ryhmänäyttelyssä, johon olin ne ilmoittanut siltä varalta, jos Saura ei olisi saanut viimeistä sertiä Kajaanissa niin olisi voinut yrittää sitä sitten Kokkolassa.
Vaikka serti tuli jo Kajaanissa, menimme silti Kokkolaan, koska siellä podengot arvosteli Maija Mäkinen, jonka kehässä emme olleet aikaisemmin olleet. Olen ollut hänellä kehäsihteerinä joitain vuosia sitten ja sain silloin hänestä asiallisen, mutta varsin tiukan tuomarin kuvan. Ja sellainenhan täytyy tietysti käydä testaamassa, sillä mieluummin haen koirille arvostelut tiukalta tuomarilta kuin sellaiselta, joka antaa jokaiselle podengolle erinomaisen.
Maija Mäkinen tykkäsi kaikista koiristamme, mutta löysi jokaisesta myös virheitä aivan kuten hyvän tuomarin kuuluukin. Kaikki saivat erinomaisen ja SA:n. Saura kiilasi Jarran edelle paras narttu kisassa vaikka tuomari ihastui Jarraan todella paljon. Se kun on vielä reilun 12 vuoden iässäkin erittäin hyvässä kunnossa ja esiintyy reippaasti ja iloisesti häntää heiluttaen.
Gizmo vei voiton sekä ROP että ROP veteraanikisassa vaikka niissä olivat vastassa vuorotellen Jarra ja Saura. Muita podengoja kun ei ollut tuohon näyttelyyn ilmoittautunut.

Myös Wicca oli joutunut tiukan tuomarin arvosteltavaksi Turun näyttelyssä, sillä ilmoittautuneista 11 pieni kk podengosta vain 1 uros ja 2 narttua olivat saaneet SA:n.

Oikein mukavaa talven jatkoa kaikille blogia lukeville ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti