22.10.2015

Syksyisiä kuulumisia

Tässä syksyn tulon myötä on meno hidastunut ja harrasteet hiljentyneet.
Duke (Irezumi Viking Gunnolf) kävi syksyllä parissa näyttelyssä vaihtelevalla menestyksellä, mutta Hämeenlinna (Tuulos) ryhmänäyttelyssä pikku-Duke veti huimasti pisimmän korren 8 podengon joukosta ollen ROP kera sertin. Hieno saavutus !
Duke on käynyt kesällä ja syksyllä kovasti patikoimassa omistajiensa kanssa ja metsä onkin Dukelle erittäin mieleinen paikka eikä vähinten niiden ihanien pupujen tuoksujen takia.


Duken velipoika Frodo (Irezumi Viking Gunnbjorn) on käynyt agilityn alkeiskurssin podengomaisen vauhdikkaasti. Saas nähdä oliko se jo liikaa omistajalle, kun pojalla ei tainnut riittää malttia mennä rauhallisesti esteitä.
Myös Frodo on kova poika ulkoilemaan ja päivittäiset kävely- ja metsälenkit naapurien koirakavereiden leikkien kera on Frodolle mieleen.


Erna-sisko (Irezumi Valkyrie Gunnhild) puolestaan riehuu ja touhuaa Misnan kanssa, mutta frisbeen perässä juokseminen on kivaa myös.

Misna (Renata da Terra dos Moinhos) on kasvanut jo lopulliseen kokoonsa ja ihan sopivan kokoinen tyttönen siitä tulikin. Kovin on vaan hoikka tyypiltään ja tarvitsee vielä massaa lisää kroppaan.

Pentue suunnitelmat ovat varmistuneet ja uusia sulhoja on tytöille löytynyt.
Rhonda (Irezumi Beleza do Norte) on tarkoitus astuttaa vuoden vaihteessa. Sulho-ehdokkaita on kaksi ja juoksun ajankohta ratkaisee kumpaako niistä käytetään.

Misnalle on suunnitteilla pennut vuoden 2016 aikana. Sulho on Irezumi kasvatti.

Myös Saura olisi tarkoitus astuttaa vielä kolmannen kerran kun on se on ollut niin upea emo ja jättänyt hienoja jälkeläisiä. Sauran tuleva sulho on edellisen tapaan ulkomainen. Sauran astutus tapahtuu vasta vuonna 2017.

Ja toki Erna-tyttönenkin jossain vaiheessa pennutetaan. Sen sulho on ehkäpä juuri Suomeen saapunut Ruotsin tuonti, sen aika näyttää...

Toki näihin voi tulla vielä muutoksia kun ovat vasta suunnitelmia, mutta niitähän pitää kasvattajalla aina olla pitkälle eteenpäin.

Viime vuonna jätimme Helsingin Voittaja -näyttelyt poikkeuksellisesti väliin, mutta tänä vuonna suuntaamme taas sinne ja tulossa on ihan kiva määrä Irezumi podengoja, joten sielläpä tapaamme :-)

Ps. Sauran Wicca-sisko (Irezumi Vinho Branco) on saanut tällaisen söpön Diiba-pojan 9 viikkoa sitten.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti