14.5.2017

Uusi Irezumi muotovalio

Se on helppoa, kun on komea ja reipas koira. Valioituminen nimittäin...

Irezumi Viking Gunnolf "Duke" on käynyt varsin harvakseltaan näyttelyissä, mutta serteja on tullut riittävä määrä ja Suomen Muotovalio -titteli oli eka kertaa saavutettavissa eilen Ikaalisten ryhmänäyttelyssä.
Hieman minulle kasvattajana jännitystä aiheutti siellä arvostellut tuomari Harri Lehkonen, joka on varsin ankara tuomari eikä esim. muutama vuosi sitten isossa ulkomaisessa arvonäyttelyssä valinnut podengoista ROP-koiraa ollenkaan vaikka siellä oli esillä upeita podengoja Suomestakin.
Mutta toisaalta olin toiveikas, koska samainen tuomari teki aikoinaan Duken Saura-äipästä valion, joten toivoin ja odotin, että kun hän on tykännyt äidistä, voisi tykätä myös pojasta.
Ja näin todellakin kävi, kun Duke omistajansa Ninan esittämänä saavutti Ikaalisten ryhmänäyttelyssä ROP ja serti tuloksen ja sen myötä Suomen Muotovalio -tittelin.

Duken sisko Erna sen sijaan ei ole sitä viimeistä sertiä onnistunut vielä kolmessa yli 2-vuotiaana käymässään näyttelyssä saavuttamaan. Viimeisimmästä sentään tuli jo ERI-tulos, joten jospa seuraavassa näyttelyssä kesällä vaikka tärppäisi.

Suuret onnittelut Dukelle ja Ninalle vielä tätäkin kautta ja kiitokset Ninalle, kun olet näyttelyttänyt Duken valioksi asti. Resurssithan Dukella valioitumiseen todellakin on, kuten alla olevista kuvista näkyy.

Kyllähän tämä oli myös eräänlainen työvoitto Dukelle ja Ninalle, kun Duke sairasteli viime vuoden puolella saatuaan sikajauhelista toksoplamoosin ja siitä paraneminen vaati paljon työtä ja lääkitystä ja sen myötä Duken fyysinen kuntokin heikkeni. Ja kun sen lisäksi sattui myös epämiellyttävä kohtaaminen isomman koiran kanssa ja sen vuoksi Duken itsevarmuus oli jonkin aikaa kateissa, voi tätä todellakin sanoa työvoitoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti